Se och Göra

Västervik

Från Ullevi Gård tar det ca. 15 min med bil in till Västervik. Det går även bra att ta buss eller tåg. I Västervik finns det en samling av unika småbutiker, cafeér och trevliga restauranger intill hamnen. Båtmansstugorna är väl värt ett besök när du är i stan. Gränsö slott är ett trevlig utflyktsmål med fina vandringsmöjligheter i dess närhet. Vid Lysingsbadet i Västervik finns bland annat Europas största äventyrsgolfbana! En nyhet är också att man kan ta färja från Västervik till Gotland under perioden juni-augusti för en dagsutflykt eller flerdagarsvistelse.

Exempel på aktiviteter 2021

  • BANK! Street art 13-19 Juni
  • Visfestivalen 9-10 juli streama gratis www.vastervik.com/live
  • Speedway

Älgpark

45 km söder om Västervik ligger virum Älgpark. Här kan du uppleva hjortar och älgar i deras naturliga miljö. Under safariturerna kan du komma dem riktigt nära. Vagnarna är öppna på sidorna vilket ger dig möjlighet att klappa eller mata älgarna. Dåligt väder är inget problem. 

För mer information om aktivteter och sevärdigheter i Västervik se här

Båtmansstugorna i Västervik 

Gamleby

I Gamleby har du närhet till naturen med möjlighet till vandringar, fiske och bad! Vid hammarsbadet finns hopptorn med bryggor och sandstrand. Tag med barnen ut i trollskogen vid Garpedansberget för att se alla spännande skulpturer från sagor och sägner.  Väl uppe kan du njuta av vacker utsikt över Gamleby från det 80 meter höga berget. För den kulturintresserade tillhör Gamleby en av de tätaste fornlämningsområdena i Sverige.

Det finns även restaurang, café, livsmedelsbutik och minigolfbana.

Det bjuds på många härliga vandringsleder i närheten av Gamleby här är några exempel

  • Loftaleden. Börjar och slutar vid Lofta kyrka och är 20 km lång.
  • Gränsöleden. Utmed leden finns vindskydd och grillplatser, badplatser och för de som vill ha klippor att sola och bada vid.
  • Vandringsled Hasselö och Sladö
  • Tjustleden som slingrar sig 20 mil genom Västerviks kommun med nio etapper

 

  • Naturreservaten Segersgärde och Kvarntorpet. Två leder som går genom de båda naturreservaten båda cirka 2,5 kilometer långa med vacker utsikt över havet och skärgården från toppen av Fruberget eller Örnberget
  • Hälsans stig Västervik slingan är 4 km. En promenadvänlig slinga i trevlig miljö.

Vimmerby

Till Vimmerby är det 45 min bilväg (49,8km). Astrid Lindgrens värld är ett omtyckt resmål för hela familjen. Där kan ni uppleva hur sagorna blir verklighet. Öppet alla dagar från 28:e maj till 22:e augusti kl 10-18 (2021). En bit från Vimmerby ligger Katthult som är platsen från inspelningarna om Emil i Lönneberga, ett härligt utflyktsmål! I Vimmerby finns också Astrid Lindgrens barndomshem Näs som idag är ett museum. För att besöka Näs behöver du boka ditt besök i förväg, åldersgräns är 15 år.

EnglishGermanSwedish