Se och Göra

Västervik

Från Ullevi Gård tar det ca. 15 min med bil in till Västervik. Det går även bra att ta buss eller tåg. I Västervik finns det en samling av unika småbutiker, cafeér och trevliga restauranger intill hamnen. Båtmansstugorna är väl värt ett besök när du är i stan. Gränsö slott är ett trevlig utflyktsmål med fina vandringsmöjligheter i dess närhet. Vid Lysingsbadet i Västervik finns bland annat Europas största äventyrsgolfbana! En nyhet är också att man kan ta färja från Västervik till Gotland under perioden juni-augusti för en dagsutflykt eller flerdagarsvistelse.

Exempel på aktiviteter 2019

  • Bilträff Gamleby folkpark 27 juni
  • Visfestivalen 11-13 juli
  • Skärgårdsdagen på Händelöp 13 juli
  • Hasselörodden 17 juli
  • Swedish Floorball Open 2-3 aug

För mer information om aktivteter och sevärdigheter i Västervik se här

Båtmansstugorna i Västervik 

Gamleby

I Gamleby har du närhet till naturen med möjlighet till vandringar, fiske och bad! Vid hammarsbadet finns hopptorn med bryggor och sandstrand. Tag med barnen ut i trollskogen vid Garpedansberget för att se alla spännande skulpturer från sagor och sägner. För den kulturintresserade tillhör Gamleby en av de tätaste fornlämningsområdena i Sverige.

Det finns även restaurang, café, livsmedelsbutik och minigolfbana.

Vimmerby

Till Vimmerby är det 45 min bilväg. Astrid Lindgrens värld är ett omtyckt resmål för hela familjen. Där kan ni uppleva hur sagorna blir verklighet. Öppet alla dagar från 9 maj till 26 augusti. En bit från Vimmerby ligger Katthult som är platsen från inspelningarna om Emil i Lönneberga, ett härligt utflyktsmål! I Vimmerby finns också Astrid Lindgrens barndomshem Näs som idag är ett museum. För att besöka Näs behöver du boka ditt besök i förväg, åldersgräns är 15 år.

EnglishGermanSwedish